Ibland har jag svårt att sova och när jag vänt på mig tillräckligt många gånger stillar jag mig med en radiodokumentär. Just i natt blev det Med rymden som tröst med Nippe Olsson, ordförande i STAR, Stockholms amatörastronomer.

Han berättar om sorgen som nästan däckade honom och om hur han fann sitt eget sätt att  hitta tillbaka till förankringen i livet. Mörka nätter tog han en solstol och la sig ute på tomten och tittade rakt upp i mörkret. Lät sig helt enkelt omslutas, ingå i universums oändlighet. Gud, säger han i programmet, vet vi ingenting om. Men kosmos existerar och jag är en del av det.

En gång var jag stjärnstoft, och en gång ska jag åter bli det.

Någonstans där i mitten när Nisse hisnade inför oändligheten somnade jag och fick höra resten av programmet till frukost.

LYSSNA HÄR.
STAR, Stockholms amatörastronomer
FOTO enligt CC

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone

Vad tänker och känner du?