Det finns många sätt att utforska vad det är att vara människa.
Ett av dem är att skriva.
Första helgen i februari har vi Rödabergen för oss själva. Vi LÅTER OSS INSPIRERAS AV DET EXISTENTIELLA PERSPEKTIVET och sÅ PRÖVAR VI ATT TÄNKA VIDARE MED OLIKA SKRIVÖVNINGAR.

Att skriva har länge varit ett sätt för människor att både formulera sig och få syn på sig själva och sina tankar.  Uttryckssätten har varit många. Dagböcker, poesi, essäer, romaner, artiklar – och spridda anteckningar i en tankebok. Den här helgen utgår vi från några filosofiska grundtankar. Och så använder vi våra egna ord som ett sätt att pröva filosofernas funderingar mot våra egna.

SÅ GÅR DET TILL

När ni kommer finns te, kaffe och frukt.
Vi börjar med introduktion, presentation och några skrivövningar för att komma igång.
Sedan kommer vi att varva intron till existentiella teman (ni kommer att få vara med och välja) med olika sätt att skriva och samtal.
Du väljer själv om du vill skriva för hand eller på dator. Vissa övningar kommer att vara enbart för hand.

Inga förkunskaper krävs
Du behövs inte ha några förkunskaper varken när det gäller skrivande eller filosofi. Alla har vi ord och erfarenhet av att vara människa.

 VAD ÄR EXISTENSFILOSOFI?

I tusentals år har människor funderat över de stora livsfrågorna. Och deras tankar finns samlade i böcker, filosofiska och teologiska skolor, arkitektur, trädgårdar och konst. Det flesta frågor är ännu inte besvarade, kanske kommer de aldrig att få ett slutgiltigt svar. Därför kan vi alla delta i mänsklighetens utforskande genom att låta de stora frågorna möta våra egna tankar, erfarenheter och känslor.
Filosofen Karl Jaspers kallar det här för att filosofera.
Under den här helgen kommer vi att utgå från en grupp filosofer som kallas för de existentiella. De är särskilt intresserade av människans livsfrågor och hur vi förverkligar de i våra liv. Här hittar du filosofer och författare som Sören Kierkgaard, Albert Camus, Jean-Paul Sartre och Simon de Beauvoir.
Vi kommer att hämta inspiration från dem och du behöver inte några förkunskaper för att hänga med.
Vill du få en introduktion innan du kommer till helgen kan du läsa boken Konsten att leva innerligt, där existensfilosofins rötter presenteras på ett lättläst sätt.

TÄNK SJÄLV TILLSAMMANS MED ANDRA

Under de här dagarna är inte målet att vi ska bli överens. Tvärtom. Ju fler sätt att tänka och känna vi har desto mer spännande bli det. Förhoppningen är att vi ska gå hem på söndagen med nya sätt att se på oss själva i synnerhet och vad det är att vara människa i allmänhet.

Hör bara av dig om du vill veta mer.

VÄLKOMMEN
Ann Lagerström
författare, journalist, certifierad existentiell coach, existentiell vägledare, ledarskapskonsult,mindfulnessinstruktör m.m.
ann@existentiellt.nu
070 5562556

FOTO Bianca Moraves, enligt CC.

VAR, NÄR & HUR

NÄR
2-3 februari 2019

VILKEN TID
10-16

VAR
Rödabergsgatan 3, 113 33 Stockholm,
Ingång direkt från gatan, det står why! på dörren.

PRIS
1800 ink. moms om du är privatperson, och plus moms om ett företag betalar.

DELTAGARE
Max 8 personer. Alla är välkomna oavsett förkunskaper.

KURLSEDARE
Ann Lagerström, certifierad existentiell coach, författare och journalist.

ANMÄLAN senast 20 januari.

Alt 1 Swich 070 5562556, ange SKRIV1vt2019, namn och mailadress. Kvitto vid kursstart.

Alt 2
Via mail anmälan@existentiellt.nu , ange SKRIV1vt182019, namn, mailadress, mobilnummer och fakturaadress. Fakturan kommer via mail.

AVBOKNINGSREGLER
Om du avbokar två veckor före samtalsstart får du tillbaka avgiften förutom en adminstrativ kostnad på 200 kronor. Om du avbokar senare än två veckor före samtalsstart får du inte tillbaka din avgift. Du får dock gärna överlåta din plats till någon annan.