Skärmbild_2015-01-17_17_58-300x300.pngVEM
Journalist, ledarskapskonsult, författare, föreläsare, certifierad existentiell coach, mindfulnessinstruktör och samtalsledare.
FRÅGA
Vad är det att vara människa?
GÖR
Skriver böcker och journalistik, föreläser, utbildar, handleder, coachar och håller i existentiella samtal i olika former.

KONTAKT
Ann Lagerström
E-POST ann(snabela)lagerstrom.nu
MOBIL 070 5562556
FACEBOOK Ann Lagerström
TWITTER @annlagerstrom
INSTAGRAM annlagerstrom

EXISTENTIELL FILOSOFI OCH PSYKOLOGI
Föreläser och undervisar i existentiell psykologi och filosofi. Arbetar som existentiell coach och existentiell samtalsledare. Har gått Det existentiella samtalet på Södertörns högskola, SEPT:s utbildning i existentiell psykoterapi och vägledning och fortsätter nu med magisterprogrammet på Södertörn. Startat existentiellt.nu, tillsammans med min kollega Elisabeth Serrander, där vi vidareutbildar yrkesmänniskor i existentiell filosofi och psykologi. Och där vi bland annat har den första utbildningen i Existentiell coaching. Sitter i styrelsen för SEPT, Sällskapet för Existentiell Psykoterapi.

BÖCKER
Skärmbild_2013-09-30_14_58Författare till boken Konsten att leva innerligt i samarbete med Ted Harris. Det har sålt i över 30 000 ex och översatts till flera språk.

Har också skrivit boken Knäck koden, en hoppfull bok om dyslexi.
Och bidragit i flera andra böcker. Knäck_Koden_-_en_hoppfull_bok_om_dyslexi_-_Bok__9789163396687____Bokus_bokhandel

FÖRELÄSNINGAR
Man skulle kunna säga att alla mina föreläsningar handlar om en sak – förändring. Oavsett om jag föreläser om existentiell filosofi, kreativitet, ledarskap eller hjärnforskning – eller kombinationer av ämnena – så handlar det om hur vi människor förhåller oss till förändring. Hur kommer det sig att vi har så svårt att förändra vårt sätt att leva, våra relationer till varandra och situationen på arbetsplatsen? Vad är det som gör att vi låser oss fast i gamla mönster och hur kan vi öppna oss mot framtiden? Hör av dig om du vill veta mer.

LEDARSKAP
Arbetat som ledarskapskonsult sedan början av 90-talet. Startat konsultbolagen Mediamentorerna och Mediechef. Är rådgivare till chefredaktörer, VD:ar och ledningsgrupper, utbildar på alla nivåer, handleder och coachat chefer på alla nivåer, och har hållit i olika former av workshops och seminarier i Sverige, Danmark, Finland, Ryssland, Sydafrika, Sri Lanka, Kina och Vietnam. Kunder i urval Sveriges Radio, Sveriges Television, Bonnier, Schibstedt, MittMedia, Hallpressen, Landstinget, ABF, FOJO, Sida, Utbildningsradion, Gota media, Norrköpings tidningar, LO.

MAGASINMAKARE
Varit chef för Idagsidan på SvD under många år där vi bevakade trender och utvecklingen inom bland annat psykologi, medicin, hjärnforskning.

vilaser1Startat och varit chefredaktör för det prisbelönta magasinet ViLÄSER, och gjort en serie magasin för Verbum, båda projekten i samarbete med den prisbelönte AD:n Carl-Anders Skoglund.

VIGSEL_Livets_skeden___Årets_högtider_25-pack___Verbum

 

 

 

 

JOURNALIST
Modern_PsykologiFrilansar för bland andra Modern Psykologi, Modern Filosofi, Tidningen Vi, Språktidningen, Tidningen Arkitekten, Amos och skriver om olika aspekter av mänskligt liv.
Här kan du läsa några av artiklarna.

 

PROJEKTLEDARE
Initiativtagare och projektledare för Gud har 99 namn tillsammans med Görel Byström Janarv. Projektledare för utbildningar och konferenser i Kina, Vietnam, Sri Lanka, Ryssland i samarbete med FOJO och Sida.  Startat och lett flera företag.

LITE ANNAT
Utbildad dramapedagog, sociodramapedagog, mindfullnessinstruktör. Lektör. Opponent på design- och konsthögskolor. Borgerlig begravningsofficiant.

MEDLEM I
Svenska PEN, Författarförbundet, Författarcentrum, Filosofisk praxis och sitter i styrelsen för Sällskapet för Existentiell Psykoterapi.

KUNDER
Sveriges Radio, Sveriges Television, Bokmässan, Natur & Kultur, Landstinget, ABF, Medborgarskolan, Svenska kyrkan, Verbum, MittMedia, Utbildningsradion, Sida, Tidningen Vi, Modern Filosofi, Modern Psykologi, Dagens nyheter, Hallpressen m fl.

Write A Comment