AVSLUTADE EVENEMANG

9 april MindWalking på Bogesund – gå och filosofera

Jan 31, 2017

Vad är det att vara människa?

Filosofisk vandring i slottsmiljö 

Det är sällan vi har tid att stanna upp, reflektera och samtala om livets grundläggande villkor. Vad är det egentligen att vara människa? Vilken frihet har jag, vilket ansvar? Och hur ska jag förstå mig själv och mitt liv? Följ med oss på en filosofisk och meditativ vandring i vacker och fridfull miljö. Under dagen färdas vi lika mycket i det inre landskapet som i det yttre. Och du får genom filosofi för nybörjare, reflektion och meditativa övningar möjlighet att stanna upp och lyssna både till dig själv, andra och naturen.

Vad är MindWalking?
ATT VANDRA
Att gå är en av människans grundläggande funktioner. Vi andas, vi ser, vi hör, vi skrattar, vi känner och vi går. Och det finns inget bättre sätt att uppleva naturen än att vandra. Att sätta den ena foten framför den andra i en oavbruten ström av steg, hitta rytmen, njuta av landskapet, stillheten och ron. Vi går både i tystnad och under samtal.

ATT FILOSOFERA
Med hjälp av inspiration från de existentiella filosofernas tankar om livet utforskar vi under vandrigen vad det är att vara människa. Vi tänker tillsammans, men också var för sig, utan att behöva vara överens. Du delar det du vill eller går i din egen process. Du behöver inga förkunskaper.

ATT MEDITERA
Meditation har använts av människor i tusentals år för att finna lugn, koncentration och inre närvaro. Genom att till exempel koncentrera dig på din andning, på att gå eller på någon av dina sinnen kan du komma bortom stress och vardagstankar. Du behöver inga förkunskaper.

För vem
Alla som längtar efter att stänga ute vardagens stress för en dag genom att vandra, filosofera och meditera.

Vad krävs
Du ska kunna gå 10 kilmeter i lugn takt under en dag, med flera vilopauser. Vi går på upptrampade stigar och vägar, men här och där är det lite backar, och på vissa ställen rötter att parera och träd, som bävrarna fällt, att kliva över.

Praktisk information
NÄR 9 april, 2017, klockan 10:00 -16:00.
VAR Vaxholm/Bogesunds slottsvandrarhem vid Bogesunds slott, Per Brahes väg 1, Vaxholm. Parkering finns vid vandrarhemmet. Buss 670 från Tekniska Högskolan. Byt till 671/681 vid Kulla Vägskäl och gå av vid Bogesunds gård. Därifrån är det 275 meter att gå till slottet. Vandrarhemmet ligger ett stenkast från slottet. Båt från Strömkajen alternativt Nybrokajen till Vaxholm. Buss 671 eller 681 från Vaxholm Söderhamnsplan till Bogesunds gård.
DELTAGARAVGIFT 475 kronor inklusive moms. I avgiften ingår filosofiskt reflekterande, meditationsövningar, vandringsledare, kaffe med tilltugg förmiddag och eftermiddag.

ANMÄLAN Sista anmälningsdag 25 mars.
Anmäl dig via e-post till mindwalking@tillfots.se.

BETALNINGSVILLKOR Betalning mot faktura senast 1 april. Vid återbud till och med den 1 april återbetalas hela retreatavgiften minus 175 kr i administrationskostnad. Bokar du av efter den 1 april återbetalar vi inte, men du kan ge din plats vidare till någon annan.

Så här ser dagen ut
Förmiddag: Vi börjar med kaffe, smörgås, vandringsintruktioner och kort filosofisk reflektion. Sedan vandrar vi ca 10 km med flera stopp på vägen för fortsatt relflektion och meditation.
Lunch: Ta med lunch som vi äter ute i naturen.
Avslutning: Ca 15.30 är vi tillbaka på vandrarhemmet där vi får kaffe och något gott till och har tid att reflektera över dagen innan vi avslutar ca 16.00

DET ÄR VI SOM GÅR MED DIG

Ewa HedlundEwa Hedlund, vandringsledare.

E-post: mindwalking@tillfots.se
Mobil: 0706 234 537
www.tillfots.se

 


Ann Lagerström,
mindfulnessintruktör,
certifierad existensiell coach och samtalsledare.

E-post: ann@askwhy.se
Mobil: 070 556 25 56
www.askwhy.se

FOTO JP enligt CC.

LÄS MER OM VANDRING:
Så påverkas hjärnan av att gå.
Att vandra ökar din kreativitet
Vandra förlänger livet.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone

You Might Also Like

No Comments

Vad tänker och känner du?