BLOGG, LIVSSTIL

Lagom på väg ut i världen

Apr 19, 2017

Förra årets internationella succé vad det danska ”hygge”, böcker, restauranger, inte minst i Storbritannien försökte bygga hygge.
Nu kommer uppföljaren: dags att lansera ”lagom”.
Nej, det är inte vi svenskar som försöker sprida våra tankar utan det är mellaneuropéer som nu fascineras av det de tror är vår livsstil.

För vad är då lagom i europeisk tolkning: Om hygge var en stund av njutning, skriver en reporter i Elle, så är lagom en livsstil. Det handlar om att göra ”det man älskar. Vänner, vi talar om en ”permanent” balans mellan arbete och fritid, njutning och ekologisk återhållsamhet. ”Hitta ‘lagom’ genom att hålla koll på dina finanser, medvetet sänka din påverkan på naturen … och använd de 50 plastpåsarna du stuvat undan under diskbänken.#

Senaste halvåret har sökningarna på ordet lagom ökat 13 500 gånger, och nu lanseras klädmärken, möbler, mat som är – just det lagom.

Och jag tänker. Nog har de här trendmakarna fuskat med sin research, eller börjar det närma sig falska nyheter, för även om jag personligen gillar ordet lagom, tycker jag inte att jag lever så lagomt som jag borde. Jag menar ” en permanent balans mellan arbetet och fritid”. Nåja.

The Guardian om lagom.
The Telegraph om hemligheten bakom svenskarnas nöjdhet (!).
The Independent om lagom.
Vogue om lagom.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone

You Might Also Like

No Comments

Vad tänker och känner du?