AVSLUTADE EVENEMANG

4 april 2017
UTBILDNING: Att möta förändringar
– det existentiella perspektivet 

Jan 30, 2017

VAD Utbildning
VAR why! Rödabergsgatan 3, 113 33 Stockholm
NÄR 5 april 2017 09.00-16.00
KOSTNAD 1500 kr + moms

Rörelse, förändring, är en av den existentiella filosofins och psykologins grundtankar. Människan, tänker man sig, är inkastad i en värld som redan är i rörelse. Hon stiger in i ett flöde av tid, händelser, relationer och värderingar och tar sig an uppgiften att både försöka förstå vem hon är, vad hon är med om och samspela med den verklighet som blivit hennes.
Under en dag får du en introduktion till hur existensfilosofin ser på människan och förändring och hur den existentiella psykologin fyller på med metoder och strategier.
På exi arbetar vi med interaktiva föreläsningar, övningar och utforskande samtal där du får göra kunskapen till din.

FÖR VEM
Det existentiella perspektivet är användbart för alla som arbetar med människor och som vill komplettera sin nuvarande praktik med ett existentiellt filosofiskt förhållningssätt.

INNEHÅLL
• Förändring ur ett existentiellt perspektiv, med inspiration från filosofer som Søren Kierkegaard, Martin Heidegger, Karl Jaspers, Hannah Arendt.
• Att leva i rörelse, med inspiration från existentiella psykoterapeuter som Ernesto Spinelli och Bo Jacobsen.
• Att möta människor i rörelse, med inspiration från psykoterapeuter som Mick Cooper, Martin Adams och Allison Strasser.

KURSLEDARE
Ann Lagerström
Jag har tillsammans med Elisabeth Serrander introducerat den existentiella coachingen i Sverige. En samtalsmetodik som mer bygger på utforskande än måluppfyllelse. I grunden är jag drama- och sociodramapedagog,diplomerad coach, mindfullnessintruktör och har arbetat som ledarskapskonsult sedan början av 90-talet, både i Sverige och internationellt. Förutom att handleda chefer tar jag idag också emot existentiella coachklienter.
Jag har studerat existensfilosofi på Södertörns högskola och går just nu masterprogrammet i praktisk kunskap. Har också gått SEPT:s utbildning i existentiell vägledning och terapi.  Och så har jag tillsammans med Ted Harris skrivit boken Konsten att leva innerligt – existentialism för 2000-talet, om Sören Kierkegaard och hans syn på människans rörelse.

INFORAMTION | ANMÄLAN
ann.lagerstrom@existentiellt.nu
070 5562556

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone

You Might Also Like

No Comments

Vad tänker och känner du?