VAD Workshop om existentiell filosofi och förändring.
WORKSHOPLEDARE Ann Lagerström
VAR Torvalla brunn, Torvalla By 180, Östersund
NÄR 25 mars 2017, 9.00-17.00
PRIS 660 ink moms för dig som kommer privat, och 660 + moms för dig som har företag.
MAT Lunch och två fika ingår
ANMÄLAN till Hans Månsson, hans@vattenvarld.se, 070 2036814
LÄS MER på Torvalla brunns FB-sida

I en tid av stora förändringar kommer vi den här dagen att utforska vad existensfilosoferna tänkte om människan och hennes utmaningar. Vi lever i en tid där många upplever att mycket står på spel – mänskligt, miljömässigt, politiskt. Världen förändras och utmanar oss som individer. Och inifrån får vi då och då tecken på att också vi förändras.
Västerländsk filosofi började med frågan vad det är att ara människa och hur kan vi leva ett gott liv. Den existentiella filosofin tog upp tråden från de gamla grekerna och har sedan mitten av 1800-talet utforskat människans frihet, vår relation till andra och olika former av livsmening.
Under den här dagen kommer vi att koncentrera oss på vad filosoferna kan lära oss om förändring. Och vi tar avstamp i den danske filosofen Sören Kierkegaard och låter yngre kolleger till honom fylla på. De är inte ense utan uppmanar oss alla till att själva utforska våra erfarenheter, tankar och känslor.
Dagen blir en blandning av lättillgängliga föreläsningar, egen reflektion och utforskande samtal. Och vi strävar inte efter att tycka lika. Tvärtom! Ju mer olika perspektiv vi har , desto roligare kommer vi att få det. Det handlar helt enkelt om att tänka själv – tillsammans med andra.

Välkommen att delta i samhället.
Ann Lagerström och Hans Månsson

INFO om arrangemanget hans@vattenvarld.se
INFO om innehållet ann@lagerstrom.nu

FOTO: Manfred Majer enligt cc.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone

Vad tänker och känner du?